Andelsinfo OKT -17

Biuppdatering från Borlunda Bigård – Okt

 

Hej,
här kommer Oktober uppdateringen om vår andelsbigård.

Nu har vi gått genom allt från årets honungsskörd och det var ett magert resultat.

Andelsbigårdarna gav som mest ca 24kg på en kupa och det var i särklass vårt sämsta år.
Jag har därför flyttat över honung till de biandelskupor som gick sämst från övriga bigårdar, så det innebär att vi kommer att lämna ut 3kg honung per andel, dvs 6 st 500g burkar.

Det är då 4 st burkar med rapshonung och 2 st burkar med vitklöver/sommarblomster.

Det har varit ett år med mycket arbete och stora insatser, glädjen i det hela är att vi lyckas sprida vårt budskap om en hållbar närmiljö och att flera lantbrukare faktiskt tar till sig av informationen och försöker få bättre förutsättningar för våra pollinatörer.
Sedan tillkommer ju naturligtvis glädjen av att få jobba med bina i sig.

Jag har insett att det är svårt att hinna med alla uppdateringar på FB, web och i mail, men jag hoppas ni har uppskattat de bilder, texter och små videos som jag lagt ut.
Nästa år ska jag försöka få någon att hjälpa mig mera med denna biten då jag ofta behöver använda mina händer till att sköta bina 😀

Denna veckan kommer jag ha öppet på gården för utlämning av andelar, Måndag tom Onsdag onsdag kväll (16/10-18/10), mellan 16.00 och 19.00.

Nästa vecka öppnar jag igen för avhämtning från onsdagkväll (25/10).

Bor ni nära så är ni hjärtans välkomna redan i dag söndag (15/10), jag ska bara in om Willys och handla under eftermiddagen.

Oasvett vad så slå gärna en pling (helst SMS) innan så vi är på plats och skulle inte någon av ovan tider passa så löser vi det. Mobilnummret är 070-6228415. Adressen är Borlunda 1003, Eslöv. Finns på hitta.se.

Ta med en kasse eller korg till burkarna.

Avslutningsvis vill jag säga ”stort TACK” till er alla som varit med och bidragit till att vi gjort vår närmiljö lite bättre.
Vi kommer att fortsätta vårt arbete nästa år och hoppas ni vill vara med då igen.

 

Du hittar oss på https://www.facebook.com/borlundabigard och om du inte redan har gillat sidan, så klicka in där.

Borlunda Bigård
Ola Dahlbäck

Borlunda Bigård – Utmärkt Skånsk Honung