Andelsinfo Augusti -18

Home » News » Andelsinfo Augusti -18

Biuppdatering från Borlunda Bigård

 

Hej,
en av årets sista uppdateringar kommer här.

Det blir troligen en till uppdatering i slutet av året då de sista åtgärderna är gjorda i bigården inför vintern.

En ”liten” detalj jag lagt märke till är att vår hemsida verkar leva sitt eget liv. Vår Juli artikel är som bortblåst i cyberrymden. Jag kommer inte att skriva om den men förklarar en del av den kommunikation jag fått.

 

Bina
I Augusti så är det slutskattning, (vi tar hem honung) och förberedelser inför vintern som är det stora för våra bin.
Det gäller oxå att se till att de har tillräckligt med mat då det kan vara överblommat. Årets ”konstiga” sommar har ju inte lämnat mycket blommande, men allt regn senaste tiden har satt fart på mycket igen.

Augusti
Vår satsning på att försöka få in mer på en klöveromgång nummer 2 föll inte bra ut, det slutade med att vi har fått drivfodra våra samhällen så att yngelsättningen skulle hållas igång inför vintern.
Förlusten av våra samhällen tidigare i våras kommer att kännas även nästa år men vi anpassar vår insats efter det.

All honung som vi fått in har vi i år lagt ut tillbaka på andelsägarna och jämnat ut för de som fått sina samhällen stulna. Jag tyckte det var mest rättvist.
Det är framför allt för att få ökat bi i luften som vi satsar och då känns det bättre att alla som varit med oss under året åtminstonde får en liten del av årets skörd.

Vi fortsätter lämna ut honung på gården, tänk på att om ni vill få skickat hem den så tillkommer fraktkostnad.

 

Framöver
Under september så sker det behandling mot varroa och alla samhällen skall invintras.  Sedan är det iordningställande av material inför nästa år som skall göras hemma och se till att allt blir inpackat inför vintern.

Så, till nästa gång, ha en fantastisk sensommar!

 

Du hittar oss även på https://www.facebook.com/borlundabigard och om du inte redan har gillat sidan, så klicka in där.

Borlunda Bigård
Ola Dahlbäck

Borlunda Bigård – Utmärkt Skånsk Honung

 

Posted on