Köpvillkor

Borlunda Bigård

Köpvillkor
Handlar du av Borlunda Bigård godkänner du automatiskt dessa köpvillkor.

Konsumentköplagen (privata kunder)
Borlunda Bigård tillämpar Konsumentköplagen (SFS 1990:932) och Distansavtalslagen gentemot konsumenter. Du har som konsument alla de rättigheter som nämns i dessa lagar. Läs mer hos Konsumentverket.

Köplagen (juridiska personer)
Borlunda Bigård tillämpar Köplagen (SFS 1990:931) gentemot juridiska personer, dvs. näringsidkare. Du har som näringsidkare alla de rättigheter som nämns i Köplagen. Läs mer hos Konsumentverket

Order
Minsta orderbelopp är 100 sek, exklusive frakt och eventuell fakturaavgift.
Observera att en artikel som är slut i lager inte restnoteras. Det innebär att varan måste beställas på nytt, när den finns tillgänglig igen, till då gällande leveransvillkor.
För att handla på Borlundabigard.se måste du vara över 18 år.

Orderbekräftelse på din lagda order
Det är vikigt att du har fyllt i korrekt mobilnummer och e-postadress. Till din e-postadress skickas automatiskt en orderbekräftelse direkt efter köpet. Om du inte får en bekräftelse kontakta oss på shop@borlundabigard.se för att förvissa dig om att orden har kommit fram.

Kunduppgifter
Borlunda Bigård är ansvarig för de personuppgifter som du lämnat till oss. Uppgifterna kommer att användas för att kunna behålla vår kundrelation och till marknadsföringsändamål. Vill du göra någon ändring av uppgifterna eller bli borttagen ur registret gör du det lättast genom att kontakta oss på shop@borlundabigard.se.

Falska beställningar
Vi polisanmäler alla falska beställningar och beställningar gjorda med stulna kortnummer. I varje sådant fall gör vi allt vi kan för att hjälpa Polisen i utredningsarbetet.

Priser
Vi reserverar oss för prisändringar utom vår kontroll och för felpublicerade priser. Vår målsättning är naturligtvis att alltid visa korrekta priser.
Alla priser på Borlundabigard.se är angivna i svenska kronor (SEK) och inklusive 12% på livsmedel och 25% moms på övriga produkter.

Betalning
Sverige, privatperson:
Betalning sker via Payson och du kan välja mellan: PaysonFaktura, faktura 14 dagar (0 kr i avgift), kort, banköverföring. Inga avgifter tillkommer. Allt sker över en säker anslutning via Payson.

Om PaysonFaktura
Vi erbjuder betalsättet ”PaysonFaktura” i samarbete med Payson AB.
Betalningsvillkor är 14 dagar och vid fakturaköp tillkommer en avgift om 0 kr. För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 180 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.

Information om ångerrätt
Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har Du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att Du skall kunna nyttja din ångerrätt måste Du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av ångerrätten är det Du som står för returkostnaden.

Information om pantsättning
Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.

Sverige, organisation & företag:
Betalning sker via faktura.

Fraktkostnad
Vi förbehåller oss rätten att skicka med annan transportör om vi så finner det lämpligt.

Ångerrätt / Öppet köp
Du har som privatperson rätt att ångra ditt köp. Denna ångerrätt gäller i 14 dagar från den dag då du har fått varan. Ångerrätten gäller ej för företag. Inköpet skall styrkas med inköpskvitto eller faktura. Vid åberopande av ångerrätt återbetalas hela summan för varan, dock betalar alltid kunden för returfrakten. Kontakta oss på shop@borlundabigard.se innan du skickar tillbaka en vara.

Reklamation
Kontakta alltid oss på shop@borlundabigard.se innan Ni returnerar något till oss. Detta gäller även om vi har skickat en felaktig vara eller fel vara till dig.

Eventuell tvist
Vi tillämpar alltid konsumentköplagen och vid en eventuell tvist har vi som policy att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Ej utlösta varor
Om du beställt en vara av oss och sedan väljer att inte hämta ut varan debiteras du för de utlägg vi gjort för porto och andra avgifter, 350 sek inkl moms. Specialbeställda varor debiteras fulla värdet av produkten samt frakt och returfrakt. Ej uthämtad försändelse betraktas inte som utnyttjande av ångerrätten.

Skador vid leverans / Saknade paket
Kontakta själv respektive transportör.

Övrigt
Vi förbehåller oss för tryckfel, fel i information samt specifikation på samtliga våra produkter på borlundabigard.se. Var uppmärksamma på att de färger som varan har på vår hemsida kan skilja sig mot den verkliga varan.

Borlunda Bigård förbehåller sig rätten att avslå en order.

Force Majeure
I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från Borlunda Bigårds sida, som gör att Borlunda Bigård ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att Borlunda Bigård befrias från sina förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.